Manifest Houtense Koers
Mens en Milieu Centraal 

WOONVORMEN woongebied Kromme Rijnpark 

concept WONEN

In Kromme Rijnpark kan een volwaardig woongebied met voorzieningen (onderwijs, zorg, etc.) worden gerealiseerd met 3.000-4.000 woningen.

Het is mogelijk hier een breed palet aan woningen te bouwen dat voldoet aan de doorstromingswensen van veel Houtenaren. Ook voor starters kan het wonen hier haalbaar en betaalbaar worden. Kleine(re) woningen, wellicht ook tijdelijke woningen, appartementen, tiny houses, hofjes, alle woningtypen zijn hier mogelijk. Bij de inrichting van het gebied en het ontwerp, voldoen de woningen aan hoge duurzaamheidseisen. Kromme Rijnpark wordt "klimaatneutraal".

Dat kan in een parkachtige structuur, waarin de Kromme Rijnbeleving tot diep in het woongebied kan worden gebracht. Recreatiemogelijkheden liggen om de hoek voor velen. De biodiversiteit kunnen we hier minimaal verdubbelen ten opzichte van de huidige situatie.
Het gebied wordt gebaseerd op sociale cohesie, een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien, gefaciliteerd door de woonvormen en de inrichting van de openbare ruimte, waarin ontmoeting op veel manieren mogelijk is.
De fiets- en wandelpaden nodigen uit tot bewegen. Je bent in een mum van tijd in het centrum van Houten, maar ook snel in Utrecht of in het buitengebied.
Ook het elektrische Openbaar Vervoer doet uiteraard de Kromme Rijnpark aan.

Hier vindt u STRAKS sfeerimpressies van woonvormen die passen bij de woonwensen zoals beschreven in het manifest de Houtense koers. Laagbouw, kleine gezinswoningen voor jong en oud, meergeneratiewoningen, kleine en grotere appartementen, diverse hofjes, kleinschalige woonzorgcomplexen.


Stedenbouwkundig concept

Woonvormen

Mobiliteit

Biodiversiteit, Duurzaamheid

Het Houtens DNA

Kromme Rijnpark in Houten-Oost