Manifest Houtense Koers
Mens en Milieu Centraal 

Nieuwjaarslezing "Het Houtens DNA" door stedenbouwkundige Robert Derks

Beste Houtenaren,

In 2021 heeft een ruime meerderheid van onze inwoners in het referendum tegen de Ruimtelijke Koers van de gemeente gestemd. De uitgewerkte plannen voor verstedelijking en verdichting vonden velen niet passen bij onze dorpse stad. Hoewel nieuwe woningbouw in Houten hard nodig is, mag dit niet gaan ten koste van het “Houtens DNA”.

Onze werkgroep heeft in 2021 een alternatieve visie voor woningbouw in Houten gepresenteerd en met de gemeente aan een haalbaarheidsonderzoek gewerkt.  Woningbouw voor onze jongeren, starters en doorstromers, in een groene omgeving met alle Houtense kwaliteiten en met menselijke maat.

De verkiezingen staan voor de deur, woningbouw en de ruimtelijke ontwikkeling van Houten zal een belangrijk onderwerp van het debat zijn.

Tijd voor een moment van reflectie op en waardering voor onze mooie woon- en leefruimte.

Wij nodigen u uit, om met stedenbouwkundige Robert Derks terug te kijken naar de stedenbouwkundige ontwikkeling van Houten en het ontstaan van het veelgeprezen “Houtens DNA”.

Helaas niet in een grote zaal met Houtens publiek, maar online op onze website. Robert Derks heeft zijn presentatie al vaak  in het binnen- en buitenland gegeven, Houten staat internationaal bekend om zijn unieke, geslaagde stedenbouwkundige opzet.

Neem een kijkje achter de schermen van het ontstaan van een bijzondere ruimtelijke visie.

We wensen veel kijkplezier.

Groep Manifest Houtense Koers

Hartelijk Dank aan Robert Derks voor het geven van deze nieuwjaarslezing!

U bekijkt de opname via deze link: