Manifest Houtense Koers
Mens en Milieu Centraal 

Steun ons Manifest! 

Onderteken ons manifest in het gastenboek (geef aan als u liever anoniem wilt blijven)

Manifest ondertekenen

129 berichten op 7 pagina's
Lidwina Bischoff
17-03-21 10:27:42
Beste werkgroep, ik ben heel blij met jullie alternatieve voorstellen. Echt inspirerend. Ik besef me steeds meer dat de gevestigde politiek weinig out of the box kan denken en te veel gekapseld zitten in de systemen. Goed dat jullie dat initiatief hebben genomen en vol hebben gehouden. Chapeau!!
Els Morra
15-03-21 07:51:44
Bedankt voor jullie zeer zorgvuldige informatie en uitleg. Jullie alternatieven zijn zeer doordacht. We vinden het dan ook jammer dat de gemeente dit zelf niet heeft kunnen bedenken! We willen Houten houden zoals het is en geen skyline zien in Houten.
Wij stemmen dus TEGEN het referendum en VOOR jullie manifest. Hopelijk helpt onze stem.

Hartelijke groet, Els
Hans keijzer
15-03-21 07:48:57
stoppen met hoogbouw in ons dorp Houten
Alice Alice de Vries
14-03-21 10:21:26
Bedankt voor deze uitgebreide informatie. Ik ben het met jullie eens en stem TEGEN. Juist vanwege laagbouw (tot 6 hoog)en gemeente heeft in Oost al gemeentegrond. Hopelijk helpt onze stem! Mvg, Alice
chila van den eertwegh
13-03-21 09:56:32
Ik ben het helemaal eens met jullie ideeën want zie met angst en beven de toekomst van Houten tegemoet, zo lelijk en onbewoonbaar als het wordt gemaakt. De Bijlmer. Moet er niet aan denken!!! Veel succes en hartelijk dank voor jullie inspanningen.
Ninke Loonstra
12-03-21 11:13:11
Het Manifest Houtense koers ziet er veel beter uit dan de Ruimtelijke koers, dus wij stemmen ook NEE tegen de Ruimtelijke koers en JA voor het Manifest Houtense koers!
Peter de Beer
09-03-21 23:56:14
Ik heb met veel belangstelling en bewondering het manifest voor de Houtense koers gelezen.
Ik vind dit een bijzonder doordacht en geschikt alternatief voor de Ruimtelijke Koers van de gemeente Houten en steun dit plan dan ook van harte.
Ik hoop dat het lukt om de fraaie ideeën ook daadwerkelijk te realiseren zonder verhoging van de beschikbare budgetten.
Zoals anderen ook al schreven wonen wij, Mirjam en ik, AOW-er op weg naar de 70 jaar, in een relatief groot huis, makkelijk geschikt voor een gezin met 3 of 4 kinderen. Bij gebrek aan betaalbare, kleinere, geschikte woningen, met het oog op ouder worden liefst ook nabij zorg, blijven wij hier zo lang mogelijk wonen. Maar als die alternatieven er wel komen en wij inmiddels richting de 80 gaan staan wij graag open voor doorstroming.
Dit manifest biedt mi daarvoor beter perspectief dan de plannen van de Gemeente. Verhuizen naar biodivers en groen Houten Oost lonkt. Onze steun hebben jullie.
Gerard den Hollander
08-03-21 17:04:52
Laagbouw past veel beter bij Houten dan de door de gemeente voorgestelde woontorens tot 11 hoog.
De Houtense Koers gaat o.a. uit van 6 hoog langs de Koppeling. Laat dat nu net mijn achtertuin zijn! Ik ben dan ook niet blij met een eventuele verhoging van het huidige KPN gebouw van 4-5 hoog naar 6 hoog. We hebben indertijd al geprotesteerd tegen het KPN gebouw. Door de massieve gevel en het toegenomen verkeer op de Koppeling worden de geluidsnormen nu al overschreden. Met een verdere verhoging van de bebouwing langs de Koppeling zal de de weerkaatsing van geluid richting het Tolgaarderserf alleen nog maar verder toenemen. Hopelijk kan dat dus nog verder worden aangepast en blijft de maximale hoogte langs De Koppeling 4 hoog.
Jan Akkerman
07-03-21 22:05:22
ik stem ook tegen.
wij zijn gepensioneerd en wonen in een "groot" huis voor 2 personen en willen wel doorstromen naar een kleinere woning, geen appertement 10 hoog.
Wij willen in een groene omgeving wonen en lekker in het tuintjezonnetje de uurtjes doorbrengen.
Hiermee komt er een huis vrij voor 5 personen.
Ik steun jullie plannen, die zien er veel belovend uit.
Henk Holl
07-03-21 17:42:24
Een groot compliment aan de opstellers/bedenkers van het Manifest wat de juiste Houtense Koers aangeeft voor de komende 20 jaar.
Ik herken hierin een vervolg van het Houtens DNA . Het zal mij niet verwonderen als Robert Derks over de schouders van de werkgroepsleden meegepraat heeft. Ik ben in de periode 1978-1982 actief betrokken geweest bij het uitwerken van de plannen van de 1e uitgroei van Houten. In die periode werd het Houtens DNA vorm gegeven. Hier ben ik nog steeds trots op!! Het kneuterige en dorpse karakter waar een aantal politieke partijen vanaf willen moet en zal blijven. Dit type bestuurders moet nog leren dat je plannen moet maken met draagvlak van de burger. Houten had geen dure adviesbureau's in moeten huren. Binnen de Houtense samenleving is "genoeg talent" om iets moois te ontwikkelen. Veel geld aan adviseurs wordt nu in een bodemloze put gegooid, al die plannen van externen roept steeds meer weerstand op in de Houtense samenleving. Mijn eigen CDA heeft het Houtens DNA jaren omarmt.
Mijn inbreng en die van Marian Aanen werden binnen het lokale CDA niet begrepen. Wij konden beiden vertrekken, zij uit de fractie en ik uit het bestuur. Oproep aan alle CDA leden en CDA stemmers;
stem op 15-16 of 17 maart TEGEN de Ruimtelijke Koers 2040.
Aan de kiezer wordt door een aantal partijen niet de waarheid verteld.
P Anoniem
06-03-21 23:55:02
Een veelbelovend alternatief groen plan, dat inderdaad geheel bij het huidige Houtens DNA past. Wij zijn tegen een samensmelting met Nieuwegein en Utrecht.
Als onze kinderen het huis uitgaan, willen zij graag in Houten blijven en een kleine starterswoning kopen of huren. Wij willen dan ook graag klein gaan wonen, het liefst in een klein huisje niet in een appartement of hoogbouw. Dan komt er een gezinswoning vrij. Aandachtspunt is wel dat Houtenaren voorrang hebben. Onze gezinsleden zouden zomaar allemaal een nieuw thuis kunnen vinden in dit groene gebied. Hoop dat de gemeente Houten de gemaakte plannen wil herzien.
Myrthe Verstegen
06-03-21 15:37:38
Met de 'Houtense Koers 2040' wordt het Rond een soort 'vulkaan'; heel erg hoog rond het plein (6-14 woonlagen hoog), en dan trapsgewijs aflopend richting huishoogte. Geen mooie optie van stedenbouwkundig bureau Marco Broekman/Bura Urbanism.

Bovendien is men in de Houtense Koers niet duidelijk hoe hoog de rode zone wordt; wordt het 14(!) hoog of 6 hoog? Een verschil van 8 woonlagen.

Dit manifest is een veel beter alternatief. JA! tegen voortzetting van het Houtens-DNA. Ben helemaal voor dit manifest. Heerlijk wonen, met respect voor de natuur.
Marcel Dreve
06-03-21 14:16:12
Ik steun dit manifest van harte. het lijkt mij het meest beantwoorden aan de woonbehoefte voor jong en oud, dat past bij het mooie karakter van Houten, groen, rust en gezelligheid.
Jan van Beek
04-03-21 22:18:35
Al 34 jaar woon ik met plezier in Houten. Fijn dat er een doordacht en verantwoord alternatief plan is voor onze mooie gemeente.
Leo Verhoef
04-03-21 15:35:12
Mogelijk komt het door de gemeente Houten ontwikkelde ruimtelijke koers voort uit de angst geannexeerd te worden door de gemeente Utrecht. In de ogen van politici uit die stad doet Houten weinig voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, jongeren, maar vooral statushouders (angstvallig niet genoemd door voorstanders van het beleid). Door hoogbouw hoopt men de monden van deze critici te kunnen snoeren. Behalve de alternatieve "Houtense Koers" die ik van harte ondersteun, zie ik nog een oplossing om aan de grijpgrage handen van de gemeente Utrecht te blijven: versneld overgaan tot een fusie met de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede. Het gemeentehuis mag wat mij betreft in Odijk komen te staan en de burgemeester van Wijk zou de nieuwe burgervader van Kromme-Rijnstreek mogen worden. Iedereen gelukkig, behalve de politici die hierdoor hun baantje verliezen en de ambtenaren die iets verder moeten reizen c.q. ook op zoek moeten gaan naar een andere baan.
Anniek Veltman
03-03-21 21:35:06
Houten was ooit vooruitstrevend in de opzet maar daar zie ik in de Ruimtelijke koers niets van terug. Klinkt als nog meer van hetzelfde maar tijden veranderen. Het is tijd om te laten zien hoe het ook kan. Met meer respect voor mens en natuur. Dat staat heel mooi beschreven in de Houtsense koers. Echt top gedaan. Ik zou er zo willen wonen.
Esko Hattem
03-03-21 19:57:18
Houten is een Dorp waar laagbouw passend is. Waanzinnig idee om dit beeld door een idee van oud wethouder Geerdes omzeep te helpen. Geen hoogbouw op de Molenzoom, zodat deze niet zoals Geerdes bedacht een Maliebaan Allure uitstraling zal krijgen.
Carola Carola Van Emmerik
03-03-21 10:32:27
Ik steun dit manifest van harte.
Er staat een mooi plan klaar waarbij grien voorop staat.Het dorpse karakter maar toch mogelijkheden en diversiteit voor velen om mooi te wonen.
Fernhout
02-03-21 21:24:09
Mooi toekomstgericht divers en groen ruimtelijk plan!
ten Ham
02-03-21 12:58:05
Mooi manifest. Welke inwoner,zou hier nu niet voor kiezen? Minder hoogbouw, meer mogelijkheden voor alle bewoners en toch meer natuur!!
Tonen: 5  10   20