Manifest Houtense Koers
Mens en Milieu Centraal 

Steun ons Manifest! 

Onderteken ons manifest in het gastenboek (geef aan als u liever anoniem wilt blijven)

Manifest ondertekenen

129 berichten op 13 pagina's
Lidwina Bischoff
17-03-21 10:27:42
Beste werkgroep, ik ben heel blij met jullie alternatieve voorstellen. Echt inspirerend. Ik besef me steeds meer dat de gevestigde politiek weinig out of the box kan denken en te veel gekapseld zitten in de systemen. Goed dat jullie dat initiatief hebben genomen en vol hebben gehouden. Chapeau!!
Els Morra
15-03-21 07:51:44
Bedankt voor jullie zeer zorgvuldige informatie en uitleg. Jullie alternatieven zijn zeer doordacht. We vinden het dan ook jammer dat de gemeente dit zelf niet heeft kunnen bedenken! We willen Houten houden zoals het is en geen skyline zien in Houten.
Wij stemmen dus TEGEN het referendum en VOOR jullie manifest. Hopelijk helpt onze stem.

Hartelijke groet, Els
Hans keijzer
15-03-21 07:48:57
stoppen met hoogbouw in ons dorp Houten
Alice Alice de Vries
14-03-21 10:21:26
Bedankt voor deze uitgebreide informatie. Ik ben het met jullie eens en stem TEGEN. Juist vanwege laagbouw (tot 6 hoog)en gemeente heeft in Oost al gemeentegrond. Hopelijk helpt onze stem! Mvg, Alice
chila van den eertwegh
13-03-21 09:56:32
Ik ben het helemaal eens met jullie ideeën want zie met angst en beven de toekomst van Houten tegemoet, zo lelijk en onbewoonbaar als het wordt gemaakt. De Bijlmer. Moet er niet aan denken!!! Veel succes en hartelijk dank voor jullie inspanningen.
Ninke Loonstra
12-03-21 11:13:11
Het Manifest Houtense koers ziet er veel beter uit dan de Ruimtelijke koers, dus wij stemmen ook NEE tegen de Ruimtelijke koers en JA voor het Manifest Houtense koers!
Peter de Beer
09-03-21 23:56:14
Ik heb met veel belangstelling en bewondering het manifest voor de Houtense koers gelezen.
Ik vind dit een bijzonder doordacht en geschikt alternatief voor de Ruimtelijke Koers van de gemeente Houten en steun dit plan dan ook van harte.
Ik hoop dat het lukt om de fraaie ideeën ook daadwerkelijk te realiseren zonder verhoging van de beschikbare budgetten.
Zoals anderen ook al schreven wonen wij, Mirjam en ik, AOW-er op weg naar de 70 jaar, in een relatief groot huis, makkelijk geschikt voor een gezin met 3 of 4 kinderen. Bij gebrek aan betaalbare, kleinere, geschikte woningen, met het oog op ouder worden liefst ook nabij zorg, blijven wij hier zo lang mogelijk wonen. Maar als die alternatieven er wel komen en wij inmiddels richting de 80 gaan staan wij graag open voor doorstroming.
Dit manifest biedt mi daarvoor beter perspectief dan de plannen van de Gemeente. Verhuizen naar biodivers en groen Houten Oost lonkt. Onze steun hebben jullie.
Gerard den Hollander
08-03-21 17:04:52
Laagbouw past veel beter bij Houten dan de door de gemeente voorgestelde woontorens tot 11 hoog.
De Houtense Koers gaat o.a. uit van 6 hoog langs de Koppeling. Laat dat nu net mijn achtertuin zijn! Ik ben dan ook niet blij met een eventuele verhoging van het huidige KPN gebouw van 4-5 hoog naar 6 hoog. We hebben indertijd al geprotesteerd tegen het KPN gebouw. Door de massieve gevel en het toegenomen verkeer op de Koppeling worden de geluidsnormen nu al overschreden. Met een verdere verhoging van de bebouwing langs de Koppeling zal de de weerkaatsing van geluid richting het Tolgaarderserf alleen nog maar verder toenemen. Hopelijk kan dat dus nog verder worden aangepast en blijft de maximale hoogte langs De Koppeling 4 hoog.
Jan Akkerman
07-03-21 22:05:22
ik stem ook tegen.
wij zijn gepensioneerd en wonen in een "groot" huis voor 2 personen en willen wel doorstromen naar een kleinere woning, geen appertement 10 hoog.
Wij willen in een groene omgeving wonen en lekker in het tuintjezonnetje de uurtjes doorbrengen.
Hiermee komt er een huis vrij voor 5 personen.
Ik steun jullie plannen, die zien er veel belovend uit.
Henk Holl
07-03-21 17:42:24
Een groot compliment aan de opstellers/bedenkers van het Manifest wat de juiste Houtense Koers aangeeft voor de komende 20 jaar.
Ik herken hierin een vervolg van het Houtens DNA . Het zal mij niet verwonderen als Robert Derks over de schouders van de werkgroepsleden meegepraat heeft. Ik ben in de periode 1978-1982 actief betrokken geweest bij het uitwerken van de plannen van de 1e uitgroei van Houten. In die periode werd het Houtens DNA vorm gegeven. Hier ben ik nog steeds trots op!! Het kneuterige en dorpse karakter waar een aantal politieke partijen vanaf willen moet en zal blijven. Dit type bestuurders moet nog leren dat je plannen moet maken met draagvlak van de burger. Houten had geen dure adviesbureau's in moeten huren. Binnen de Houtense samenleving is "genoeg talent" om iets moois te ontwikkelen. Veel geld aan adviseurs wordt nu in een bodemloze put gegooid, al die plannen van externen roept steeds meer weerstand op in de Houtense samenleving. Mijn eigen CDA heeft het Houtens DNA jaren omarmt.
Mijn inbreng en die van Marian Aanen werden binnen het lokale CDA niet begrepen. Wij konden beiden vertrekken, zij uit de fractie en ik uit het bestuur. Oproep aan alle CDA leden en CDA stemmers;
stem op 15-16 of 17 maart TEGEN de Ruimtelijke Koers 2040.
Aan de kiezer wordt door een aantal partijen niet de waarheid verteld.
Tonen: 5  10   20