Manifest Houtense Koers
Mens en Milieu Centraal 

Steun ons Manifest! 

Onderteken ons manifest in het gastenboek (geef aan als u liever anoniem wilt blijven)

Manifest ondertekenen

121 berichten op 7 pagina's
Jan Akkerman
07-03-21 22:05:22
ik stem ook tegen.
wij zijn gepensioneerd en wonen in een "groot" huis voor 2 personen en willen wel doorstromen naar een kleinere woning, geen appertement 10 hoog.
Wij willen in een groene omgeving wonen en lekker in het tuintjezonnetje de uurtjes doorbrengen.
Hiermee komt er een huis vrij voor 5 personen.
Ik steun jullie plannen, die zien er veel belovend uit.
Henk Holl
07-03-21 17:42:24
Een groot compliment aan de opstellers/bedenkers van het Manifest wat de juiste Houtense Koers aangeeft voor de komende 20 jaar.
Ik herken hierin een vervolg van het Houtens DNA . Het zal mij niet verwonderen als Robert Derks over de schouders van de werkgroepsleden meegepraat heeft. Ik ben in de periode 1978-1982 actief betrokken geweest bij het uitwerken van de plannen van de 1e uitgroei van Houten. In die periode werd het Houtens DNA vorm gegeven. Hier ben ik nog steeds trots op!! Het kneuterige en dorpse karakter waar een aantal politieke partijen vanaf willen moet en zal blijven. Dit type bestuurders moet nog leren dat je plannen moet maken met draagvlak van de burger. Houten had geen dure adviesbureau's in moeten huren. Binnen de Houtense samenleving is "genoeg talent" om iets moois te ontwikkelen. Veel geld aan adviseurs wordt nu in een bodemloze put gegooid, al die plannen van externen roept steeds meer weerstand op in de Houtense samenleving. Mijn eigen CDA heeft het Houtens DNA jaren omarmt.
Mijn inbreng en die van Marian Aanen werden binnen het lokale CDA niet begrepen. Wij konden beiden vertrekken, zij uit de fractie en ik uit het bestuur. Oproep aan alle CDA leden en CDA stemmers;
stem op 15-16 of 17 maart TEGEN de Ruimtelijke Koers 2040.
Aan de kiezer wordt door een aantal partijen niet de waarheid verteld.
P Anoniem
06-03-21 23:55:02
Een veelbelovend alternatief groen plan, dat inderdaad geheel bij het huidige Houtens DNA past. Wij zijn tegen een samensmelting met Nieuwegein en Utrecht.
Als onze kinderen het huis uitgaan, willen zij graag in Houten blijven en een kleine starterswoning kopen of huren. Wij willen dan ook graag klein gaan wonen, het liefst in een klein huisje niet in een appartement of hoogbouw. Dan komt er een gezinswoning vrij. Aandachtspunt is wel dat Houtenaren voorrang hebben. Onze gezinsleden zouden zomaar allemaal een nieuw thuis kunnen vinden in dit groene gebied. Hoop dat de gemeente Houten de gemaakte plannen wil herzien.
Myrthe Verstegen
06-03-21 15:37:38
Met de 'Houtense Koers 2040' wordt het Rond een soort 'vulkaan'; heel erg hoog rond het plein (6-14 woonlagen hoog), en dan trapsgewijs aflopend richting huishoogte. Geen mooie optie van stedenbouwkundig bureau Marco Broekman/Bura Urbanism.

Bovendien is men in de Houtense Koers niet duidelijk hoe hoog de rode zone wordt; wordt het 14(!) hoog of 6 hoog? Een verschil van 8 woonlagen.

Dit manifest is een veel beter alternatief. JA! tegen voortzetting van het Houtens-DNA. Ben helemaal voor dit manifest. Heerlijk wonen, met respect voor de natuur.
Marcel Dreve
06-03-21 14:16:12
Ik steun dit manifest van harte. het lijkt mij het meest beantwoorden aan de woonbehoefte voor jong en oud, dat past bij het mooie karakter van Houten, groen, rust en gezelligheid.
Jan van Beek
04-03-21 22:18:35
Al 34 jaar woon ik met plezier in Houten. Fijn dat er een doordacht en verantwoord alternatief plan is voor onze mooie gemeente.
Leo Verhoef
04-03-21 15:35:12
Mogelijk komt het door de gemeente Houten ontwikkelde ruimtelijke koers voort uit de angst geannexeerd te worden door de gemeente Utrecht. In de ogen van politici uit die stad doet Houten weinig voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, jongeren, maar vooral statushouders (angstvallig niet genoemd door voorstanders van het beleid). Door hoogbouw hoopt men de monden van deze critici te kunnen snoeren. Behalve de alternatieve "Houtense Koers" die ik van harte ondersteun, zie ik nog een oplossing om aan de grijpgrage handen van de gemeente Utrecht te blijven: versneld overgaan tot een fusie met de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede. Het gemeentehuis mag wat mij betreft in Odijk komen te staan en de burgemeester van Wijk zou de nieuwe burgervader van Kromme-Rijnstreek mogen worden. Iedereen gelukkig, behalve de politici die hierdoor hun baantje verliezen en de ambtenaren die iets verder moeten reizen c.q. ook op zoek moeten gaan naar een andere baan.
Anniek Veltman
03-03-21 21:35:06
Houten was ooit vooruitstrevend in de opzet maar daar zie ik in de Ruimtelijke koers niets van terug. Klinkt als nog meer van hetzelfde maar tijden veranderen. Het is tijd om te laten zien hoe het ook kan. Met meer respect voor mens en natuur. Dat staat heel mooi beschreven in de Houtsense koers. Echt top gedaan. Ik zou er zo willen wonen.
Esko Hattem
03-03-21 19:57:18
Houten is een Dorp waar laagbouw passend is. Waanzinnig idee om dit beeld door een idee van oud wethouder Geerdes omzeep te helpen. Geen hoogbouw op de Molenzoom, zodat deze niet zoals Geerdes bedacht een Maliebaan Allure uitstraling zal krijgen.
Carola Carola Van Emmerik
03-03-21 10:32:27
Ik steun dit manifest van harte.
Er staat een mooi plan klaar waarbij grien voorop staat.Het dorpse karakter maar toch mogelijkheden en diversiteit voor velen om mooi te wonen.
Fernhout
02-03-21 21:24:09
Mooi toekomstgericht divers en groen ruimtelijk plan!
ten Ham
02-03-21 12:58:05
Mooi manifest. Welke inwoner,zou hier nu niet voor kiezen? Minder hoogbouw, meer mogelijkheden voor alle bewoners en toch meer natuur!!
J. Van Herwijnen
02-03-21 11:51:23
Een plan met visie passend in een uitbreiding van Houten conform de oorspronkelijke opzet. Gemeente raadsleden die voor de Ruimtelijke Koers zijn, moeten zich toch wel even herbezinnen als ze dit alternnatief plan lezen. Ga met elkaar rond de tafel en verketter elkaar niet, maar zoek met elkaar de oplossingen die er dus wel degelijk zijn in het bouwen van woningen met behoud van groen en plaats voorbetaalbare ruimte voor sociaal maatschappelijke activiteiten rondom het Centrum. Zodat deze activiteiten niet worden weggezet ergens buiten de Rondweg waar het zeker voor ouderen erg lastig is om daar te komen.
Hulde voor de makers van dit alternnatief.
Myriam Kraan
02-03-21 11:01:47
Ik onderteken van harte! Geweldig dat er een menselijker, groener alternatief, met behoud van Houtens DNA, bedacht is, chapeau!
Kusters
01-03-21 19:19:00
Ik ondersteun dit manifest. Geen hoogbouw in Houten en geen samensmelting met Nieuwegein/Utrecht, bouwen naar Houtense maat: ruimte, kwaliteit en geen hoogbouw
rutten
01-03-21 13:19:18
wil niet teveel hoogbouw in mijn woonomgeving en veel groen en goede voorzieningen(denk aan winkels, vervoer, medische zorg.
Tevens fietsbeleid blijven stimuleren, oa door voldoende stallingsmogelijkheden, bijv fietsenrekken op meer plekken/uitbreiding hoeveelheid fietsenrekken
Peter van Dalen
01-03-21 12:36:37
Uitstekend manifest! Het gaat uit van bouwen naar Houtense maat: ruimte, kwaliteit en geen hoogbouw
Janneke van den Dool
01-03-21 12:11:01
Wat een mooie plannen hebben jullie gemaakt...! Ik hoop heel erg dat ze gerealiseerd gaan worden!
Deze visie op wonen zal een voorbeeld zijn voor veel uitbreidingsplannen in andere gemeenten: Creatief, duurzaam en voor elk-wat-wils.
Anoniem
01-03-21 07:41:34
Ik onderteken dit manifest.
Bosman
28-02-21 19:43:38
Ik ondersteun dit manifest. Geen hoogbouw in Houten en geen samensmelting met Nieuwegein/Utrecht.
Tonen: 5  10   20