Manifest Houtense Koers
Mens en Milieu Centraal 

Steun ons Manifest! 

Onderteken ons manifest in het gastenboek (geef aan als u liever anoniem wilt blijven)

Manifest ondertekenen

121 berichten op 25 pagina's
Jan Akkerman
07-03-21 22:05:22
ik stem ook tegen.
wij zijn gepensioneerd en wonen in een "groot" huis voor 2 personen en willen wel doorstromen naar een kleinere woning, geen appertement 10 hoog.
Wij willen in een groene omgeving wonen en lekker in het tuintjezonnetje de uurtjes doorbrengen.
Hiermee komt er een huis vrij voor 5 personen.
Ik steun jullie plannen, die zien er veel belovend uit.
Henk Holl
07-03-21 17:42:24
Een groot compliment aan de opstellers/bedenkers van het Manifest wat de juiste Houtense Koers aangeeft voor de komende 20 jaar.
Ik herken hierin een vervolg van het Houtens DNA . Het zal mij niet verwonderen als Robert Derks over de schouders van de werkgroepsleden meegepraat heeft. Ik ben in de periode 1978-1982 actief betrokken geweest bij het uitwerken van de plannen van de 1e uitgroei van Houten. In die periode werd het Houtens DNA vorm gegeven. Hier ben ik nog steeds trots op!! Het kneuterige en dorpse karakter waar een aantal politieke partijen vanaf willen moet en zal blijven. Dit type bestuurders moet nog leren dat je plannen moet maken met draagvlak van de burger. Houten had geen dure adviesbureau's in moeten huren. Binnen de Houtense samenleving is "genoeg talent" om iets moois te ontwikkelen. Veel geld aan adviseurs wordt nu in een bodemloze put gegooid, al die plannen van externen roept steeds meer weerstand op in de Houtense samenleving. Mijn eigen CDA heeft het Houtens DNA jaren omarmt.
Mijn inbreng en die van Marian Aanen werden binnen het lokale CDA niet begrepen. Wij konden beiden vertrekken, zij uit de fractie en ik uit het bestuur. Oproep aan alle CDA leden en CDA stemmers;
stem op 15-16 of 17 maart TEGEN de Ruimtelijke Koers 2040.
Aan de kiezer wordt door een aantal partijen niet de waarheid verteld.
P Anoniem
06-03-21 23:55:02
Een veelbelovend alternatief groen plan, dat inderdaad geheel bij het huidige Houtens DNA past. Wij zijn tegen een samensmelting met Nieuwegein en Utrecht.
Als onze kinderen het huis uitgaan, willen zij graag in Houten blijven en een kleine starterswoning kopen of huren. Wij willen dan ook graag klein gaan wonen, het liefst in een klein huisje niet in een appartement of hoogbouw. Dan komt er een gezinswoning vrij. Aandachtspunt is wel dat Houtenaren voorrang hebben. Onze gezinsleden zouden zomaar allemaal een nieuw thuis kunnen vinden in dit groene gebied. Hoop dat de gemeente Houten de gemaakte plannen wil herzien.
Myrthe Verstegen
06-03-21 15:37:38
Met de 'Houtense Koers 2040' wordt het Rond een soort 'vulkaan'; heel erg hoog rond het plein (6-14 woonlagen hoog), en dan trapsgewijs aflopend richting huishoogte. Geen mooie optie van stedenbouwkundig bureau Marco Broekman/Bura Urbanism.

Bovendien is men in de Houtense Koers niet duidelijk hoe hoog de rode zone wordt; wordt het 14(!) hoog of 6 hoog? Een verschil van 8 woonlagen.

Dit manifest is een veel beter alternatief. JA! tegen voortzetting van het Houtens-DNA. Ben helemaal voor dit manifest. Heerlijk wonen, met respect voor de natuur.
Marcel Dreve
06-03-21 14:16:12
Ik steun dit manifest van harte. het lijkt mij het meest beantwoorden aan de woonbehoefte voor jong en oud, dat past bij het mooie karakter van Houten, groen, rust en gezelligheid.
Tonen: 5  10   20